2022. nov 21.

Hivatalosan is elkezdődik a 2022-es katari világbajnokság, a Szent Korán-versek a nyitány

írta: Farnsa
Hivatalosan is elkezdődik a 2022-es katari világbajnokság, a Szent Korán-versek a nyitány

qatar_2022_world_cup.jpg

 

 A 2022-es katari világbajnokság hivatalosan azután kezdődött, hogy vasárnap (11. 20.) este a megnyitó ünnepséget tartották az Al-Khor-i Al Bayt Stadionban. A rendezvény 21.40-kor WIB-kor kezdődött egy nagyszabású és mozgalmas eseménnyel. A megnyitó a 2022-es világbajnokság hivatalos videójának vetítésével kezdődött.

Ezután a közönség sokféle színházi szórakoztató énekszóval és arab árnyalatú tánccal várta a közönséget. Ezután Morgan Freeman amerikai színész lépett be, hogy elmondja a megnyitó beszédet.

"A futball összehozza a nemzeteket" - mondta Morgan Freeman.

Morgan Freemannel együtt jelen volt Ghanim Al Muftah, aki a 2022-es világbajnokság márkanagykövete is. Ghanim jelen volt a megnyitón, hogy felolvassa a Korán szent verseit, konkrétan a Surat Al-Hujurat 13. versét. A 2022-es világbajnokság megnyitóján, amelyen Gianni Infantino FIFA-elnök is részt vett, vizuális animációk és egy gyönyörű világítási játék is szerepelt.

A megnyitó ünnepségen 32 csapat résztvevői zászlóit és mezét is kihelyezték. Emellett az 1998-as világbajnokság főcímdala, azaz a La Copa De La Vida a 2022-es világbajnokságig, Hayya Hayya címmel sorban hangzott el.

A Hayya Hayya dal lejátszása előtt Jeon Jungkook, a BTS munkatársa először jelent meg, hogy elénekelje a legújabb kislemezt a 2022-es világbajnokság főcímdalaként, Dreamers címmel.

 

A netezők megjegyzései a 2022-es katari világbajnokság megnyitójáról

 

Netezők vagy netezők is kommentálták a 2022-es világbajnokság megnyitóját, amelyet a Korán szent verseinek elhangzása jellemez. A 2022-es katari világbajnokság hivatalosan azután kezdődött, hogy vasárnap (11. 20.) este a megnyitó ünnepségre került sor az Al Khor állambeli Al Bayt Stadionban.A közönség libabőrös lett, amikor a 2022-es világbajnokság márkanagykövete, Ghanim Al Muftah pályára lépett, és elszavalta a Korán szent verseit, pontosabban Surat Al-Hujurat 13. versét.

Különféle netezői reakciók is megjelentek a közösségi médiában, kommentálva az Al-Korán felolvasását a 2022-es világbajnokság megnyitóján.

"Hűvös nyitás. Van egy tanulmány a Korán szent verseiről" - mondta egy netező.

– Ez tényleg libabőrös, istenem – mondta egy másik netező.

"Masha Allah" - mondta egy másik netező.

"Eredeti, ezen a részen sírtam" - mondta egy másik netező.

 A 2022-es világbajnokság megnyitója vasárnap (11. 20.) 21.40-kor kezdődik a WIB-en egy nagyszabású és mozgalmas eseménnyel. A megnyitó a 2022-es világbajnokság hivatalos videójának vetítésével kezdődött.

Ezután a közönség sokféle színházi szórakoztató énekszóval és arab árnyalatú tánccal várta a közönséget. Ezután Morgan Freeman amerikai színész lépett be, hogy elmondja a megnyitó beszédet. "A futball összehozza a nemzeteket" - mondta Morgan Freeman.

Morgan Freemannel együtt jelen volt Ghanim Al Muftah, aki a 2022-es világbajnokság márkanagykövete is. Ghanim jelen volt a megnyitón, hogy felolvassa a Korán szent verseit, konkrétan a Surat Al-Hujurat 13. versét.

Szólj hozzá

hírek futball katari világbajnokság hivatalosan world Cup Qatar 2022